iSahpe

Miért iShape?

Szerettünk volna különlegesebbet, többet nyújtani vendégeinknek, akik speedfitness edzésre járnak hozzánk, ezért kerestünk olyan kiegészítő edzéslehetőséget, ami hatékonyan kombinálható és még eredményesebbé teszi a befektetett munkát. Így találtunk rá Németországban az iShape vibrációs trénerre, amely a többi EMS technológiával működő gépek szalonjai közül is kiemel minket, így jelentősen többet tudunk nyújtani a vendégeink által kitűzött cél eléréséhez.

Hogyan működik?

Az iShape készüléken végzett vibrotréning gyakorlatok instabilitást eredményeznek a testben, hiszen minden egyes rezgés arra késnyszeríti a testet, hogy reflexív izommozgást végezzen, másodpercenként 25-50 alkalommal. Mindezen felül, ezeknek az izom-összehúzódásoknak több irányban kell működniük, mivel az iShape gép mindhárom síkban oszcillál (rezeg), pont ugyanúgy, ahogy az emberi test is meg lett tervezve. A végeredmény jelentős javulás az erőnlét területén.

Az elv, amely alapján az iShape készülékek működnek, a mozgás törvényén alapulnak.

A mozgást törvényét Sir Issac Newton állította fel, azaz: egy testre ható erő tömegének és gyorsulásának szorzatával, vagy f=m x c. Ez azt jelenti, hogy a funkcionális erő (stabilitás, erő) csak úgy javítható, ha nagyobb tömeg vagy gyorsulás hat a testre. Az edzés és kondicionálás számos formája a tömeget használja – ahogy azt az erőgépeknél, szabadsúlyoknál látjuk. Az iShape készülékek, ezzel szemben, a fenti egyenlet második felét használják, vagyis gyorsulással hatnak a testre, miközben a tömeg, azaz a test tömege nem változik.

Ez igazi áttörés az edzés és a kondícionálás területén, hiszen optimálisan tudjuk terhelni a testet, minimalizálva a nagy erőhatásokat, nagy terheket és a stressz faktorokat. A gravitáció az az erő, amely az emberi testet terheli minden mozdulatnál a nap minden másodpercében. A Vibrotréning gyakorlatokon keresztül az iShape készülékek minden alkalommal, amikor gyorsulás hat rá, azt az érzést keltik az emberi testben, mintha nehezebb lenne, mint valójában.

Az eredmény az, hogy Ön sokkal nagyobb hatással vagy “teherrel” szemben dolgozik, mint a gravitáció mindenegyes másodpercben. Ez a lényege minden erőnléti és kondicionáló edzésnek. Az iShape készülékek ugyanannak az egyenletnek a másik felét használják ennek eléréséhez. Valójában a Vibrotréning gyakorlatok ugyanazokat a biológiai és fiziológiai törvényeket tiszteli, mint az edzés más formái. A különbség csupán a stimulálás (gyorsulás) természetében rejlik és nem az emberi szervezet reakciójában.

A vibrációs pad rezgéseit a test átveszi. Az ingereknek köszönhetően az adott frekvenciatartományon belül – legfeljebb 50/sec., izmai tudatosság nélkül és automatikusan megfeszülnek: ezt hívják feszítőreflexnek. Ez 100%-osan aktiválja az izmokat. A vibráció megszűnésével az izmok ellazulnak. A különböző pozíciókkal testének szinte minden izmát megdolgoztatja, megnyújtja az iShape, ezért használjuk hatékony kiegészítő edzésként a speedfitness mellé.

Árak

10 alkalmas bérlet 30.000 Ft + 2 edzés
1 alkalom 3.000 Ft
Próbaedzés 2.000 Ft